De werkdag van....
Filiaalmanager Astrid

Astrid runt sinds de zomer van 2022 haar eigen filiaal in de gezellige binnenstad van Deventer. In deze blog neemt ze je mee door haar werkdag bij Holland & Barrett, vanaf het moment dat ze haar schort omknoopt totdat ze weer op de fiets springt naar huis. Leuk feitje: als 22-jarige is Astrid onze jongste filiaalmanager!

07:15 uur

Mijn wekker gaat en ik neem even de tijd voor een boterham en natuurlijk een vitamine C-supplement.

09:00 uur

Als ik de winkel binnenloop, check ik eerst even de Hub, ons online portaal. Daar bekijk ik prijswijzigingen, huidige acties, nieuwe producten en trainingen. Het supplement dat deze week in de spotlight staat is Holland & Barrett Omega 3 Visolie.

Ik print ook de lijst van alle webshoppakketjes die vandaag bij ons bezorgd worden. Terwijl de waterkoker staat te borrelen voor de thee, breek ik alvast een chocoladereep in stukjes. Dan staat dat alvast klaar om de eerste klanten van de dag te verwelkomen!

09:25

Vervolgens tel ik de kassa’s en draai ik om 09:30 uur de deur van de winkel open. Al snel druppelen de eerste klanten van de dag binnen. Van adviseren krijg ik nooit genoeg, vooral als het lekker weer is en klanten vrolijk zijn. Op doordeweekse dagen sta ik ’s ochtends even alleen in de winkel. Op zaterdagen trekt de markt in de binnenstad veel mensen en werken we met drie verkopers.

10:00 uur

Onze eerste verkoopster komt binnenlopen. We bespreken de taakverdeling en onze targets voor vandaag: de dagomzet, omzet per klant en bijzondere acties. Het is al lekker druk ondertussen, dus dat komt helemaal goed vandaag!

Onze financiële doelstelling wordt vastgesteld door het hoofdkantoor op basis van ons winkeloppervlak, de locatie, personeelskosten en winkelomzet van vorig boekjaar. Elke maandag ontvangen we een weekbericht met de verkoopcijfers van alle filialen in onze regio. Dat stimuleert niet alleen, maar zorgt ook voor een trots momentje. De afgelopen weken presteert onze winkel namelijk erg goed!

11:15 uur

Ik duik even het kantoor in voor wat mailtjes en administratie. Elke maandag en donderdag maak ik nieuwe roosters voor ons team. Koopavonden en zaterdagen rouleer ik onderling met mijn eerste verkoopster, elk ongeveer twee per maand.

12:30 uur

Tussen 12:00 en 13:00 uur nemen we om de beurt even pauze in de kantine.


13:30 uur

Natasja komt op bezoek, onze regio sales manager. We pakken een kopje thee en gaan in het kantoor zitten. Samen bekijken we onze verkoopcijfers van afgelopen maand. We evalueren wat beter kan én wat al soepel loopt. Elke 6 weken bespreken we deze ‘prof’. Dit keer geef ik aan dat ik graag wat extra uren wil inroosteren voor de zaterdagen.
Op andere middagen heb ik af en toe sollicitatiegesprekken of functioneringsgesprekken met teamleden. Lekker afwisselend dus!

15:00 uur

Volle bak in de winkel dus ik spring bij op de vloer. Ik stuur ook alvast een appje in de groepsapp van ons team:
Lekker bezig allemaal! We liggen goed op schema om onze doelstelling voor deze week te halen. Zaterdag nog even knallen! 💪🏻💚  

18:00 uur

Nog één rondje spiegelen in de winkel en dan sluiten we de deuren. Daarna het vuilnis weggooien, de kassa’s tellen & afromen en de dag zit erop!

18:30 uur

Zodra ik de deur dichttrek, gaat er meteen muziek op. Ik zing graag en kan altijd ontspannen met muziek. Thuis open ik nog éven The Hive, ons e-learningplatform. Ik zag vandaag een product met shilajit waar ik nog iets meer over wil weten. En nu? Een kopje thee en ontspannen op de bank. Morgen gaan we er weer voor!

Ook aan de slag bij HollandBarrett?

Heeft het verhaal van Astrid jou warm gemaakt om ook bij Holland & Barrett te beginnen?

Bekijk onze vacatures en solliciteer. Wie weet sta je binnenkort ook in een van onze winkels. Tot snel!