Een dag in het leven van een Filiaalmanager bij Holland Barrett

Ontmoet Ria Versteegt, Filiaal manager in Leiden.

Bij Holland & Barrett geloven we in persoonlijke groei, niet alleen van onze klanten maar ook van onze medewerkers. Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen bij Ria Versteegt, een enthousiaste filiaalmanager van onze vestiging in Leiden. Haar verhaal laat zien waarom werken bij Holland & Barrett meer is dan zomaar een baan.

Van supermarkt naar Holland & Barrett

Ria Versteegt is 26 jaar oud en werkt nu twee jaar bij Holland & Barrett. Ze begon haar carrière direct als filiaalmanager. “Na een opleidingstraject van een maand in twee verschillende winkels, ging ik direct aan de slag in mijn eigen filiaal in Leiden,” aldus Ria.

Voordat Ria bij Holland & Barrett kwam werken, had ze al ervaring opgedaan als afdelingsmanager in een supermarkt. Ze was altijd al geïnteresseerd in verzorging en natuurlijke producten, en de kans om bij Holland & Barrett te werken, greep ze met beide handen aan. De ervaring die ze had in leidinggeven, kon ze hier goed gebruiken.

De ervaring bij Holland & Barrett

Wat maakt werken bij Holland & Barrett zo bijzonder voor Ria? “Bij het sollicitatiegesprek viel het me gelijk op dat je echt als persoon behandeld wordt en niet als een nummertje. De lijnen zijn kort en je kan altijd snel de hulp vinden die je nodig hebt. Ondanks dat het een grote organisatie is, voelt het heel laagdrempelig en iedereen helpt je graag.”

Een van de grootste redenen waarom Ria voor Holland & Barrett koos en niet voor een andere keten, is het persoonlijke klantencontact. Naast het leiden van een team en een winkel, vindt ze het erg leuk om klanten te helpen. Bij Holland & Barrett kun je mensen echt helpen met hun vragen en adviseren over producten met achtergrondkennis. “Die verdiepende slag mis je vaak bij andere winkels. Het gaat erom dat de klant geholpen wordt met zijn of haar gezondheidsklacht, dus dat kost soms ook wat tijd. En die tijd krijg je bij Holland & Barrett.”

Groei en ontwikkeling

Ria haalt veel voldoening uit het zien groeien van haar medewerkers. “Wat ik vooral heel leuk vind is om een medewerker te zien groeien, zowel in kennis als in zelfvertrouwen. Het is prachtig om te zien hoe iemand vanaf het moment van binnenstappen uitgroeit tot een zelfverzekerde collega met veel kennis.”

Natuurlijk kent het werk als filiaalmanager ook uitdagingen. Naast het behalen van de doelen is het contact met elke medewerker van haar team een grote uitdaging. “We hebben een team van 15 collega’s en dat is soms best lastig. Ondank dat dit een grote uitdaging is zorg ik ervoor dat ik elke medeweker minimaal één keer per twee weken zie. Ik ben er namelijk van overtuigd dat contact met je collega’s essentieel is voor een goede samenwerking en dus ook voor een goede winkel. Sinds vorige maand heb ik ook twee filialen erbij gekregen, wat het nog uitdagender maakt.”

Een persoonlijke touch

Ria heeft haar eigen draai aan het filiaal gegeven, vooral na een recente verbouwing. “We zijn veel meer gaan focussen op het stukje klantervaring en klantcontact. De klant moet bij binnenkomst direct een wauw-factor ervaren, zowel in het uiterlijk van de winkel als het ‘gezien’ worden door de medewerkers. We bieden ook vaak wat te drinken aan om ze direct thuis te laten voelen in de winkel.”

Hoe is de sfeer in Ria’s team? “Warm. We staan echt allemaal voor elkaar klaar. Het is een heel hecht team. Het gaat niet alleen maar over werk, maar ook over leuke dingen die we bijvoorbeeld in het weekend gaan doen. Mocht er eens iemand niet kunnen, worden er ook makkelijk diensten geruild. Je merkt echt dat ze graag voor elkaar invallen om elkaar uit de brand te helpen.”

Een onvergetelijk klantverhaal

Ria heeft al vele mooie herinneringen aan haar tijd bij Holland & Barrett, maar één verhaal springt eruit. “Een dame was in de overgang en had last van een droge huid. Op aanraden begon ze met omega 7, wat hielp, maar haar benen bleven droog. Ik raadde een bodybutter aan zonder parfum, hypoallergeen. Een week later liet de dame een briefje achter in de winkel omdat ik niet aanwezig was, om mij te bedanken omdat ze direct resultaat zag. Nu komt ze regelmatig terug voor een leuk gesprek en heeft al meerdere producten afgenomen van Holland & Barrett.

Werken bij Holland Barrett

Ria’s verhaal laat zien dat werken bij Holland & Barrett meer is dan zomaar een baan; het is een kans om te groeien, te leren en deel uit te maken van een warm en ondersteunend team. Wil jij ook deel uitmaken van dit inspirerende team en je passie voor natuurlijke producten delen met anderen? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer vandaag nog!

Samen maken we een verschil, elke dag opnieuw. Bij Holland & Barrett.